Om oss

Sök bland våra produkter via sökfältet i menyn, eller kontakta oss på 0156 190 05.

Ursprunget till dagens Primogum daterar sig bakåt till 1967 då Bertil Wahren började arbeta med gummiuppställningar av motorer, transportband och andra  industriella applikationer av gummi. 2017 blev det 50 år i industrins tjänst med gummi som gemensam nämnare.

Primogum AB bildades 1992 och hade transportband av gummi som huvudprodukt. Senare kom slitgummi, limmer och vulkplattor in i programmet. Med åren blev koncentrationen på transportband och komponenter för transportörer. Flera namnkunniga tillverkare i Europa passerade revy med varierande framgång. Det stora lyftet kom när vi kom i kontakt med Phoenix Conveyor Belt Systems i Hamburg. De hade kvalitet, omfattande program och servicevilja att erbjuda oss.

Framgången fortsatte med agentur för Almex vulkplattor från Kanada.
Almex har vuxit till leverantör av vulkutrustningar där de största kraven ställs. Anläggningar med kilometerlånga transportörer.

En viktig produkt där Primogum blivit ledande leverantör i Skandinavien är handledare för rulltrappor. Det började med en Österrikisk-, och senare en tysk tillverkare. Båda hade kvalitetsproblem och Bertil sökte därför efter en ny leverantör.
År 1977 bildades Escalator Handrail Company i Kanada. Redan året efter 1978 började Bertil handla med det företag som blivit världsledande i sin nisch.

Primogums program har efterhand utökats med produkter och leverantörer som har anknytning till varandra och bildar en genomtänkt produktpalett. Allt för att våra kunder skall komma till ett företag som har koncentrerat sig och skapat kunskap i sin nisch.

Primogum i siffror

Omsättning 2019 181 milj SEK
Lagervärde +42 milj. SEK
Kontor Trosa
Organisation 10 pers. på kontoret i Trosa, försäljning och montage genom våra ÅF runt om i Sverige.
Lager 15 st runt om i Sverige.
Lagerförda produkter Anpassat till våra kunder.
Tester på gummi Genom våra leverantörer har vi världens modernaste testcenter för tex transportband.
Fabriker Våra produkter kommer huvudsakligen från Ungern, Tyskland, Slovenien, Kanada och Indien. Alla är öppna för besök.

Certifiering

Certifiering innebär att Primogum AB, har bedömts uppfylla särskilda krav som ställs i standarder och normerande dokument. Det är RISE Research Institutes of Sweden som bedömt och certifierat att Primogum uppfyller krav enligt ISO 9001 och ISO 14001.

ISO 9001 ISO 14001

GDPR information

Vi på Primogum AB bryr oss om er och i den här integritetspolicyn beskriver vi hur vi behandlar våra de personuppgifter vi har, varför vi har dem och vilka som tar del av dem.

Den 25:e maj 2018 träder Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft inom EU och ers