Scanbelt

Sök bland våra produkter via sökfältet i menyn, eller kontakta oss på 0156 190 05.

Beskrivning

Gummi har många bra egenskaper som används i transportband. Nötningsbeständighet och förmåga att ta upp slag från fallande gods är de två egenskaper som gör gummi så användbart. För att klara svåra arbetsuppgifter behöver gummit ha tjocklek och mekaniska egenskaper för den uppgift bandet skall utföra. Under åren har konkurrensen blivit hårdare och tillverkarna tävlar med varandra om att tillverka billigare och billigare band.

Två enkla sätt är att gå ner i dimensioner och använda billigare gummi. Ju tunnare bandet är, desto mindre volym gummi och därför billigare. Ett annat sätt att spara i produktion är att ligga på minustolerans av täckplattornas tjocklek. Nästa sparprogram är lägre gummikvalitet. Primogum insåg detta för länge sedan och introducerade Scanbelt. Ett transportband med högre skimgummi mellan vävarna och därmed högre slagtålighet. Dessutom hög kvalitet på gummit.

Resultat: Ett transportband som ger lägre kostnad per transporterat ton. Vi har tagit ett steg till och introducerat ett Scanbelt band vi kallar Max. De flesta transportband slits ut eller krossas därför att de är alltför tunna. Nu finns ett band med täckta kanter EP400/3 8+2. Många transportörer behöver inte högre dragstyrka än 400N/mm och vill behålla små trummor. Här är Scanbelt Max det rätta alternativet tillsammans med den höga övre täckplattan, 8mm, får kunden en dramatiskt längre livslängd av transportbandet.